Menu

Jong ontmoet oud

2 november 2016

In het kader van de boekenweek brachten de leerlingen van de basisschool een bezoek aan De Wilgenhoeve. De allerjongsten deden een spel, anderen speelden muziek en zongen voor onze bewoners. De oudste groepen lazen voor uit hun favoriete boek. Het waren vier zeer geslaagde morgens waar zowel oud als jong van genoten.

Over boeken gesproken: Zaterdag 5 november wordt het boek “Zo tollig en zwarrig” gepresenteerd. Een heel bijzonder boek met opgetekende zinnen door de partner van een voormalig bewoner van De Wilgenhoeve. Zinnen die zowel raadselachtig als poĆ«tisch klinken. Opgetekende zinnen uitgesproken door Nico die zich na zijn 95e jaar uitdrukte in een andere, nieuwe taal. Elseline Knuttel schreef deze zinnen op en Jan Stroeve maakte daar schitterende illustraties bij. “Zo tollig en zwarrig” is een boek over de zin van onzin, voor ieder die zich wil laten verwonderen door de schoonheid van van niet-bestaande taal en de betekenis daarvan. Een prachtig boek, opgetekend uit liefde en verwondering, als een monument voor Nico.

Binnen het werken in de zorg word je regelmatig geconfronteerd met ouderen die zich moeilijk kunnen uiten. Aandacht en geduld is een voorwaarde om te komen tot meer begrip en inleving van diegene die aan je zorg is toevertrouwd. Wij proberen hier in de dagelijkse praktijk rekening mee te houden. Bij het lezen en inkijken van dit prachtige boek worden we weer gewezen op het belang van een goede communicatie tussen zorgvrager en zorgverlener.

Zie de fotoreportage.