Menu

Familiedag geslaagd

1 oktober 2013

Familiedag in particuliere woonzorgvoorziening de Wilgenhoeve

Zaterdag 28 september was het dan eindelijk weer zover! We hebben onze familiecontactdag gehad. Een jaarlijks terugkerend gebeuren waarop we onze bewoners en hun familie plus onze medewerksters en hun familie uitnodigen voor een ontmoeting in, en voor een aantal ook een kennismaking met, woonzorgvoorziening de Wilgenhoeve.

Bewoners van woonzorgvoorziening de Wilgenhoeve, medewerksters en hun families maken kennis met elkaar

Vanaf drie uur ’s middags kwamen de eerste bezoekers binnen. In de eerste plaats gaat het natuurlijk om het bezoek aan de eigen familie maar de familiedag blijkt ook altijd weer een goede gelegenheid voor families onderling om elkaar eens te ontmoeten.
Voor familie en vrienden van medewerksters is de contactmiddag ook de ideale kans om te zien waar diegene werkt en hoe particulier verzorgingshuis de Wilgenhoeve er vanbinnen uitziet.

Heerlijk eten en een troubadour in ons verzorgingshuis

Deze middag stond ook een beetje in het teken van de presentatie van onze nieuwe huisstijl. Het afgelopen jaar hebben we de website vernieuwd, hebben we een nieuw logo gekregen en ook de kleding van onze medewerksters is vernieuwd.
Zoals we in ons welkomstwoord hebben uitgelegd is de kleur van de poloshirts cerise, kersenrood. Onzes inziens een toepasselijke kleur, want onze medewerksters zijn eigenlijk de kers op de taart: ‘De Wilgenhoeve’. Uiteindelijk is dat waar het om gaat: meer zijn dan de gemiddelde ‘taart’ in zorgland. Ons onderscheiden en zorg geven die verder gaat dan verzorging. Daar staan we voor en dat proberen we op deze wijze dan ook uit te stralen.
De middag werd verder ingevuld met een sneldichter/troubadour, Boudewijn Hansen. Hij zong staand tussen de gasten. Hij improviseerde ter plekke en zong menigeen toe. Dat deed bij een enkeling een kleur op de wangen ontstaan die uitstekend paste bij haar nieuwe polo…
Carla had voor deze middag een menu samengesteld en onze keukenmedewerksters, Anneloes, Gerrie en Riet, zorgden voor een fantastisch buffet, dat werd afgesloten met overheerlijk boerderij-ijs.

Bewoners van ons woonzorgcentrum genieten van muziek

We kijken met heel veel plezier en voldoening op deze dag terug, maar belangrijker nog is het dat onze bewoners en alle bezoekers een fijne middag hebben gehad. Het is mooi om te ervaren hoe onze bewoners kunnen genieten van hun kinderen om hen heen en hoe muziek een mens altijd weet te raken. Wat dat betreft is het ook heel mooi dat een dochter van een bewoner die afgelopen maand bij ons is komen wonen, bij haar wekelijkse bezoek haar gitaar meeneemt en zomaar, onbevangen, wat liedjes speelt en zingt. Hier genieten onze bewoners van en wij ook.
We mochten na afloop veel positieve reacties ontvangen waar we erg dankbaar voor zijn.

Boek dat vertelt over bewoners van een verzorgingshuis die ook ooit jong zijn geweest

Daarnaast wilden we tijdens de familiecontactdag onze waardering voor onze medewerksters ook eens op een andere wijze uitdrukken en dat hebben we gedaan door iedereen een boek met de titel ‘Aan de kant, ik ben je oma niet’ van schrijfster Betty Westera aan te bieden.
Hoe zijn we aan dit geschenk gekomen? Carla vierde 18 september jongstleden haar verjaardag en van één van onze bewoners kreeg Carla een boek aangeboden met deze titel. Het bleek een prachtig boek met schitterende illustraties van Sylvia Weve te zijn. Ze kreeg daar trouwens afgelopen week de gouden penseel voor uitgereikt; de prijs voor het kinderboek met de mooiste tekeningen.
Het boek vertelt over de bewoners van een verzorgingshuis, die – en dat vergeten we nog wel eens – ooit ook jong zijn geweest en een heel leven achter zich hebben. De partner van deze bewoner las er een verhaal uit voor en dit raakte eenieder die daarbij aanwezig was. We besloten dit schitterende boek aan al onze medewerksters te schenken.

Wandelen en genieten van de herfstzon bij onze woonzorgvoorziening

Tot slot: wij genieten momenteel van (de laatste?) mooie herfstdagen bij woonzorgvoorziening de Wilgenhoeve. We wandelen nog met onze bewoners rond de vijver en, met een beetje geluk, zitten we nog even onder de pergola. We zien hoe de kleuren in de natuur veranderen en merken dat we weer langzamerhand de winter tegemoet gaan. We zien hoe de boer voor de laatste keer dit jaar zijn gras maait en het naar huis rijdt en er zo voor zorgt dat er voer is voor zijn koeien de komende winter. Het is heerlijk om ’s morgens na de koffie, als het even kan, nog met onze bewoners naar buiten te gaan en voor, op de bankjes bij de entree, heerlijk uit de wind, lukt het al snel om nog wat zonnestralen mee te pakken.

Eip en Carla
Oktober 2013