Menu

De Wilgenhoeve breidt uit

12 april 2016

De afgelopen maand is er weer het een en ander gebeurd om De Wilgenhoeve heen. Nadat we vorig jaar een grote uitbreiding hebben gehad van het verkeersterrein, hebben we nu voorzieningen getroffen om de veestapel uit te breiden. Niet dat ik weer terug wil naar m’n boerenbestaan, maar het kippenhok was aan vervanging toe. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gelijk wat uit te breiden. Daarnaast is de buitenspeelhoek (voor klein- c.q. achterkleinkinderen) opgeknapt. Voor het resultaat; zie de foto’s. Het oude kippenhok heeft weliswaar geen nieuwe bestemming gekregen, maar wel een andere locatie: Rebecca (medewerkster) is nu de gelukkige eigenaar. Inmiddels heeft de buurman ook zijn schapen weer gebracht; 6 ooien met 11 lammetjes.

Wat heeft dit nou allemaal met zorg te maken? Heel veel!
Onze bewoners genieten, als het maar even kan, van het buitenleven. Een wandeling om de vijver, waar de eerste planten alweer staan te bloeien, en genieten van het gescharrel van de kippen die buitengewoon tevreden lijken te zijn met hun nieuwe onderkomen. Al dient de eerlijkheid wel te zeggen dat we nieuwe kippen hebben aangeschaft. Zestien stuks maar liefst; we hopen op termijn zelfvoorzienend te zijn voor wat betreft de eieren!
Een van de eendenkorven die we gekregen hebben afgelopen jaar bij het 10-jarig bestaan, en waarvan er één in de vijver staat en één in de sloot, is al bewoond. Een waterhoen heeft zijn intrek genomen en we wachten met spanning het resultaat af.

Zo genieten we weer van het voorjaar!