Menu

De balans opmaken

9 december 2015

Terwijl ik dit schrijf zitten we in de dagen tussen kerst en de jaarwisseling in. Typisch dagen om terug te kijken (zie de foto’s); in dit geval op de maand december. Het begon deze maand met een bezoek van Sinterklaas die vergezelt door zijn trouwe Piet voor iedere bewoner een cadeau met bijpassend gedicht had meegenomen. Een gezellige morgen waar de firma’s Rituals en Dove ook met genoegen op terug zullen kijken…

Sinterklaas had zijn hielen nog niet gelicht of de grote kerstboom stond alweer voor De Wilgenhoeve; altijd een prachtig gezicht. Ook al is er tot op heden nog geen sprake van winterweer, het blijft een prachtig beeld: een echte boom met mooie verlichting.

Verder vierden wij op 15 december met al onze medewerksters ons 10-jarig bestaan. We hebben genoten van een heerlijk buffet in Huis Het Bosch in Lexmond en vervolgens middels een quiz de kennis getest van een ieder over ‘10 jaar De Wilgenhoeve’. Leuk om zo met elkaar een gezellige avond te hebben. 23 december heeft Tanja Ruisch een pianoconcert gegeven in kerstsfeer voor onze bewoners. Het blijft altijd een bijzonderheid de piano, die een erfstuk is van een bewoner, te horen bespelen. We hebben er wederom van genoten: zowel van het instrument als van haar bespeelster.

De kerstdagen hebben we uiteraard extra aandacht besteed aan de maaltijden. Een aantal familieleden nam deel aan het kerstdiner, weer anderen gingen uit eten bij (een van) hun kind(eren). De kerstdagen zijn niet altijd de gemakkelijkste dagen voor onze bewoners. We proberen er zoveel mogelijk te zijn voor hen en doen er alles aan om hen een gevoel van geborgenheid en warmte te geven deze dagen.

Zo loopt het jaar op zijn eind en zijn we bezig met de voorbereiding van de  nieuwjaarsreceptie. Op 1 januari is het ’s middags altijd een hele drukte. Vanaf ongeveer 15.00 uur komt het bezoek op gang en om circa 16.00 uur brengen wij een toost uit op het jaar dat voor ons ligt. Uiteraard is er voor een ieder wat te eten en op deze wijze beginnen we 2016 op een mooie manier.

Boven mijn stukje staat de titel: De balans opmaken. Hoewel uiteraard niet letterlijk (dat laten we graag aan onze accountant over), in figuurlijke zin doe je zoiets wel. Naast de bekende term: het jaar is omgevlogen, realiseer je je ook dat er in dit jaar het nodige gebeurd is. Naast het afscheid nemen van bewoners, mochten wij ook nieuwe bewoners begroeten. Nagenoeg het gehele jaar hebben we ‘vol’ gezeten, met op een gegeven ogenblik zelfs vier echtparen. Hoewel onze appartementen en de zorgverlening zich leent voor bewoning door echtparen, blijft dit in de praktijk toch vrij uitzonderlijk.

Het jaar 2015 heeft wat ons betreft toch gestaan in het teken van ons 10-jarig bestaan, maar daar heeft u in een eerdere actueel al over gelezen en de foto’s van gezien. Nu kijken we vooruit naar een nieuw jaar waarin we met elkaar weer die zorg willen geven die in onze ogen de zorg is die een ieder verdient in zijn of haar laatste levensjaren.

Wij wensen u een goed, vreugdevol, maar vooral gezond 2016!

Carla en Eip Aantjes

Bekijk de foto’s